Zen Lifestyle

      Onderhoud: zitmeubelen van Microleder

      Microleder is een samenstelling van microvezel en ledervezels als onderlaag. Hierdoor krijgt microleder de originele dikte van echt leder. Het is een fijne soepele stof. Microleder heeft dezelfde eigenschappen als de meeste andere ledersoorten, een normale plooivorming is dan ook onvermijdelijk. Door de microvezel bovenlaag zal Microleder licht kleur afgeven (vooral in het begin), dit vanwege losse stofdeeltjes in de microvezel.


      Tips voor microleder
      • Gebruik altijd een schone doek. Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met Glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van Microleder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen de bovenlaag zeer schadelijk aantasten.
      • Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
      • Plaats het meubel niet direct bij een warmtebron of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.
      • Gemorste vloeistoffen dien je direct op te deppen.
      • Alleen schoonmaken d.m.v. absorberend keukenpapier of een licht vochtige doek.

      ONDERHOUDSTIPS VOOR MICROLEDER

      Microleder hoef je niet onderhouden met poets- of vetmiddel, omdat het al is behandeld met een vuilafstotend middel. Als er geknoeid wordt moet het zo snel mogelijk schoongemaakt worden met een vochtige doek. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels. Het schoonmaken van Microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek, aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden.

      Om te voorkomen dat Microleder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en je meubel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige katoenen doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Verkleuring door zonlicht is dan ook onvermijdelijk en geen reden tot reclamatie.


      Bijgewerkt: 21 Mar 2019 11:12 AM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0