Een stof van een meubel is erg bepalend voor de uitstraling, maar ook het comfort. We kunnen meubelstoffen opdelen in drie groepen:
De meubelstoffen voldoen altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Toch zit er verschil tussen natuurlijke en synthetische vezels. Vraag altijd
Alle drie de soorten meubelstoffen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Toch zijn er specifieke verschillen tussen natuurlijke en synthetische vezels. Vraag je verkoopadviseur naar de samenstelling en eigenschappen van je meubelstof.
NATUURLIJKE MATERIALEN
Natuurlijke stoffen zijn materialen, zoals katoen, linnen, wol etc. Een eigenschap van natuurlijke vezels is, dat het ademend vermogen en daarmee de behaaglijkheid van het meubel gegarandeerd is. Hiertegenover staat dat de vlekgevoeligheid hoger en de lichtechtheid meestal minder is dan bij synthetische vezels.
SYNTHETISCHE MATERIALEN
Synthetische materialen zijn vezels die langs kunstmatige weg vervaardigd worden, zoals polyester, polyamide (nylon) en acryl. Een belangrijke eigenschap van synthetische vezels is, dat de vezelopbouw gesloten is, d.w.z. een synthetische vezel is massief terwijl een natuurlijke vezel veelal hol is. Hierdoor is de stof minder gevoelig voor vlekken en licht.
VELOURS En PLATWEEFSEL STOFFEN
Een velours stof heeft een licht-donker effect wat ontstaat door het plaatselijk platdrukken van vezeltjes. Dit maakt maakt de stof zo uniek.
Verzakken of niveauverschillen is één van de meest voorkomende problemen bij een bank. We vinden het natuurlijk ontzettend fijn om een eigen plekje te veroveren op de bank. Maar hoe fijn dit eigen plekje ook is, goed voor de bank is het helaas niet. Het is daarom verstandig om regelmatig van plek te wisselen en wanneer het mogelijk is om wekelijks de kussens op te schudden en te wisselen. Zo voorkom je niveauverschillen.
Gebruik voor het stofzuigen van de bank altijd speciale mondstukken. Hierdoor voorkom je beschadiging van de bekleding.
Warmte en zonlicht kunnen kleurverschil veroorzaken bij de bank. Probeer de bank daarom niet in direct zonlicht te plaatsen of naast de radiator.
Voorkom vlekken door te kiezen voor de All in House behandeling. Hiermee krijgt je zitmeubel neen extra beschermlaagje. Het voordeel hiervan is dat substanties op basis van oliewater en vet- alles wat je kunt eten of drinken - geen vlek meer kan veroorzaken.
Een veel gestelde vraag is de invloed van spijkerkleding (Denim) op meubelstof, hierover het volgende. Spijkerkleding is een katoen die gekleurd is met zeer slechte kleurstoffen en een versneld verouderingscq. ontkleuringsproces kunnen inzetten. Deze kleurstof kan op de meubelstof terecht komen en daar afhankelijk van de kleur een soort blauwe waas achterlaten, die niet of zeer slecht te verwijderen is. Spijkerkleding zorgt ook voor een schurende werking waardoor de stof versneld kan slijten. Dit zijn geen klachten die onder de garantie vallen.